Handreiking Waardering en Selectie - Nieuwe versie

De handreiking Waardering en Selectie helpt je met het bepalen, inregelen of toepassen van de waarderingen; dus of informatieobjecten blijvend bewaard en naar een archiefbewaarplaats overgebracht worden of na verloop van tijd vernietigd worden. Die cruciale beslissingen worden vastgelegd in een selectielijst of een hotspotlijst.

NA 2024 label

Voor wie is deze handreiking bestemd?

De handreiking richt zich op informatieprofessionals bij rijksoverheidsorganisaties, inclusief ZBO’s. Denk dan aan informatieadviseurs, architecten, ontwerpers, controllers, inspecteurs en auditors. 

Gemeenten, provincies, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen hanteren dezelfde methodiek als het Rijk. Maar zij machtigen hun koepelorganisaties tot het opstellen van een gezamenlijke selectielijst. Voor meer informatie daarover kun je terecht bij (de website van) VNG, IPO of UvW. En in (de toelichting op de) selectielijsten in kwestie. Deze handreiking is dus voor individuele decentrale overheidsorganisaties slechts gedeeltelijk of niet, of alleen voor hun koepelorganisatie relevant.

Een indirecte doelgroep zijn de bestuurders en managers die verantwoordelijk zijn voor waardering, selectie en vernietiging van informatieobjecten. En de externe deskundigen en burgers die waardering en selectie van overheidsinformatie willen kunnen begrijpen.

Wat is de status van deze handreiking?

Deze handreiking beschrijft een bepaalde methodiek voor het opstellen en toepassen van selectielijsten. Het is een advies. Een afwijkende methodiek voor het opstellen van selectielijsten is mogelijk, maar moet onderbouwd worden conform artikel 5 , lid 1, sub d, 1° van het Archiefbesluit. En in lijn te zijn met de selectiedoelstelling. Bespreek dit daarom eerst met het Nationaal Archief. 

Hoe gebruik je deze handreiking?

De handreiking is opgedeeld in verschillende modules, elk met een eigen doelgroep en doel. Bij sommige modules horen ook sjablonen. De volgende leeswijzer helpt je de juiste module(s) te vinden.

Wat is je rol?Wat wil je doen?Ga dan naar module
  • Informatieprofessional
  • Bestuurder of manager
  • Externe deskundige
  • Burger

Meer weten over waardering en selectie

  • Wat
  • Waarom
  • Wanneer
Inleiding
Informatieprofessional*Een selectielijst opstellen of actualiseren
  • Rollen en organisatie
  • Maken van basiskeuzes
  • Toepassen van waarderingsinstrumenten
  • Bepalen van waarderingen
InformatieprofessionalVan een selectielijst afwijken en die afwijking verantwoorden, bijvoorbeeld naar aanleiding van een hotspotAfwijken van waarderingen
InformatieprofessionalEen selectielijst toepassenToepassen beslisregels bewaartermijnen
InformatieprofessionalVan een selectielijst afwijken en die afwijking toepassen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een hotspotAfwijken beslisregels bewaartermijnen
* Bij een gezamenlijke selectielijst van decentrale overheidsorganisaties, is het de informatieprofessional bij hun koepelorganisatie.