Handreikingen en normen voor het duurzaam toegankelijk maken van overheidsinformatie hebben niet het eeuwige leven. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Om de houdbaarheidsdatum ervan te toetsen, zijn de wat oudere kennisproducten in het najaar van 2022 aan een quickscan onderworpen. Een werkgroep heeft aan de hand van twintig vragen over inhoud, gebruik en vormgeving onderzocht of deze kennisproducten nog nodig en actueel zijn.
Resultaten quickscan
Uit de quickscan blijkt dat de inhoud van vier kennisproducten verouderd is. Of dat een andere partij een goed alternatief ontwikkeld heeft. De volgende kennisproducten gaan daarom uit beheer:
- informatievideo Op weg naar duurzame toegankelijkheid;
- handreiking Videoverslaglegging duurzaam toegankelijk;
- handreiking en stappenplan Voorbereiding aansluiting op e-depot;
- informatieblad AVG.
Deze kennisproducten worden in de derde week van januari van onze website verwijderd. Maar zijn nog wel in te zien in ons webarchief.
Nieuw kennisproduct: Duurzame toegankelijkheid van gegevens
Door het opschonen komt er ruimte voor nieuwe thema’s. Data is daarin de belangrijkste prioriteit. Zo gaan we samen met informatieprofessionals aan de slag met een nieuw kennisproduct over duurzame toegankelijkheid van gegevens. Hiermee willen we de werelden van informatie en data dichter bij elkaar brengen. Beide disciplines worstelen namelijk met dezelfde vraagstukken én hebben veel raakvlakken. Maar vinden elkaar in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Benieuwd naar dit nieuwe kennisproduct? En hoe u kunt bijdragen aan de ontwikkeling ervan? Lees dan het blog op KIA.
Overzicht van kennisproducten
Weten welke kennisproducten het Nationaal Archief heeft en nog ontwikkelt? Raadpleeg de ontwikkelagenda kennisproducten Nationaal Archief.