dekkingInTijd

MDTO

Label

Dekking in tijd

Domein

Informatieobject

Bereik

dekkingInTijdGegevens

Definitie

Een tijdstip of de periode waarop de inhoud van het informatieobject betrekking heeft. 

Doel

Vindbaarheid: Maakt het zoeken op tijdstip of binnen een bepaalde periode mogelijk. Bijvoorbeeld zoeken naar een verslag op basis van de datum dat een vergadering heeft plaatsgevonden. 
Beschikbaarheid: Sommige tijdstippen bepalen (mede)het moment van vernietigen. Zoals het moment van afwijzen van een vergunningaanvraag.
Interpreteerbaarheid: Het tijdstip of periode bepaalt mede de betekenis van het informatieobject. Bijvoorbeeld wanneer een besluit geldig is.

Verplicht

Ja, indien bekend.

Herhaalbaar

Ja

Regels

Geen

Toelichting

Er zijn verschillende manieren waarop een informatieobject betrekking kan hebben op een tijdstip of periode. Welk tijdstip of periode bedoeld wordt is vastgelegd in het attribuut dekkingInTijd

Het attribuut dekkingInTijd heeft betrekking op de inhoud van het informatieobject, niet op het informatieobject zelf. De tijd of periode van een handeling op het informatieobject zelf wordt vastgelegd in het attribuut event waarin deze handeling is beschreven. Zoals een wijziging, conversie of overbrenging. 

Merk op dat het voor kan komen dat dekkingInTijd gelijk is aan de datum van een gerelateerd event. Zoals de creatiedatum van een zaakdossier en de startdatum van de behandeling van de zaak. Dit lijken misschien hetzelfde metagegeven. Maar het gaat om twee verschillende metagegevens die toevallig dezelfde waarde hebben. De creatiedatum heeft betrekking op het zaakdossier zelf, de startdatum van de behandeling heeft betrekking op de inhoud van het zaakdossier (namelijk de zaak zelf).

Voorbeelden

Zie de voorbeelden bij de attributen die onderdeel zijn van deze gegevensgroep.