KIA: netwerk wordt community

Foto van een debat van Gerd Altmann via Pixabay
5 juli 2024

Op 1 juli lanceerde Kennisnetwerk Informatie en Archief z’n nieuwe online platform. KIA is vanaf nu Kenniscommunity Informatie en Archief ofwel KIA Community; dé community voor informatie- en archiefprofessionals om te netwerken en kennis te delen.

KIA Community groep

Naast een andere ‘look & feel’, heeft KIA Community een andere URL: kiacommunity.nl. De nieuwe website biedt meer structuur en overzicht. Er zijn nog steeds themagroepen. Maar er is nu ook een nieuwe groep toegevoegd bedoeld voor alle leden, namelijk de KIA Community groep. Hierin kunnen nieuwsberichten, evenementen, vragen en stellingen gedeeld worden gericht op de héle community. Tot slot: door extra functies is het nu makkelijker om snel en laagdrempelig met andere communityleden van gedachten te wisselen.

Sommige dingen blijven hetzelfde

Denk aan online kennisplatforms - die worden nu aangeduid als ‘kennisgroepen’ – waar de insteek gewoon hetzelfde blijft. Groepsleden delen nog altijd kennis met elkaar, sparren en overleggen over vraagstukken. Van Informatierecht tot Conservering tot Green IT. Elke professional, ongeacht functie of organisatie, kan zich bij KIA gratis aanmelden voor een lidmaatschap. 

Belangrijke informatie voor leden

Zoals gezegd maakt KIA sinds 1 juli gebruik van een andere URL: kiacommunity.nl. Tijdens de migratie naar het nieuwe platform zijn de accounts van leden automatisch meegenomen. Ze moeten alleen nog opnieuw geactiveerd worden op het nieuwe platform. Dat kan door het eigen wachtwoord aan te passen. Leden zijn hierover apart geïnformeerd. In het geval dit niet lukt, worden zij gevraagd contact op te nemen met hun community manager via kia@nationaalarchief.nl.