Inschrijven KIA Thematiendaagse E-depot nu mogelijk

5 februari 2024

“E-depot, de grenzen vervagen”, dit staat centraal tijdens de “KIA Thematiendaagse E-depot” van het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). Het evenement is van 18 tot en met 29 maart 2024. Inschrijven voor de eerste webinars en evenementen kan vanaf nu.

Tien dagen lang wisselt de KIA-community kennis en ervaringen uit over onderwerpen die met e-depots te maken hebben. Zoals, leveranciers van archieven, omgaan met metadata, data koppelen en automatisch archieven overbrengen. KIA verzorgt samen met leden en partners een interessant programma met live en online bijeenkomsten, webinars, podcasts en meer.

25 jaar e-Depot Nationaal Archief

Algemene rijksarchivaris Afelonne Doek doet de feestelijke aftrap bij het Nationaal Archief in Den Haag. Daarna gaan deelnemers inhoudelijk de diepte in met deskundige sprekers. Zij blikken onder meer terug op 25 jaar e-depot en bespreken ontwikkelingen in de toekomst.

Het programma

Verschillende praktijkervaringen van bijvoorbeeld gemeenten komen aan bod. Maar ook technische thema’s, zoals bestandsformaten en preservering, het digitaal bewaren en toegankelijk maken van archieven. Verder leren deelnemers hoe als archiefprofessional ruimte te laten voor de emotionele waarde van archiefstukken. Nieuw in het vakgebied? Doe kennis op tijdens het programmaonderdeel “Ontmoet en leer”.

Op locatie en online

De 10-daagse is op locatie en online bij te wonen. Zo zijn er activiteiten bij het Nationaal Archief, het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, het Stadsarchief Amsterdam en de KB Nationale Bibliotheek.

Meer informatie en aanmelden

Elke archief- en informatieprofessional is welkom bij de webinars en bijeenkomsten. Op een speciale KIA-webpagina staat een overzicht van alle activiteiten. Inschrijven kan daar. Een evenement om niet te missen.