Save the date: 14 april symposium De waarde van open data

Verbeelding van webarchiveren
1 maart 2022

Miljoenen oude handgeschreven pagina’s doorzoeken in slechts een paar minuten? Op een innovatieve manier het verleden inzichtelijk maken? Dat kan met open data. Op 14 april organiseert het Nationaal Archief het symposium De waarde van open data.

Het Nationaal Archief stelt zoveel mogelijk archiefcollecties beschikbaar als open data(sets). De manieren waarop wetenschappers en journalisten deze open data kunnen gebruiken, delen we graag. Ook willen we het gesprek aangaan met de gebruikers van onze digitale archieven: hoe kunnen wij deze data beter beschikbaar stellen?

Datajournalistiek en augmented reality

Het dagprogramma is gevuld met presentaties over toepassingen van open data, zoals datajournalistiek en augmented reality. Daarnaast lichten sprekers de waarde van open data toe op strategisch niveau. En kunnen bezoekers deelnemen aan een interactieve workshop over onze (linked) open data of gezamenlijk brainstormen over ons contact met open-datagebruikers.

Programma en sprekers

Bekijk voor meer informatie over de sprekers en het programma de symposium-pagina van De waarde van open data. Het symposium vindt plaats in de zalen van het Nationaal Archief in Den Haag en is ook online te volgen. De link hiervoor volgt later.

Aanmelden

U kunt zich nu aanmelden via het aanmeldformulier. Hierop kunt u ook uw voorkeur voor workshops en brainstormsessies aangeven.

Meer weten

Alvast lezen over de toepassingen van data bij het Nationaal Archief? Kijk op DataLab.