Nieuwe website Nationaal Archief

Zelfde naam maar heel ander jasje
homepage nationaalarchief.nl
2 februari 2018

De nieuwe website van het Nationaal Archief is gelanceerd. Na een jaar intensief werk ging de ‘stekker’ er in. Met als resultaat: een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke en toegankelijke website.

Waarom een nieuwe website?

De url van de website is nog altijd: www.nationaalarchief.nl. Maar verder is de website totaal vernieuwd. De nieuwe website gaat uit van de gebruiker. We hebben hiervoor klantprofielen opgesteld en gebruikers bevraagd. Welke informatie heeft u nodig? Op welke onderwerpen zoekt u? Welke weg legt u af om alle nodige gegevens te verkrijgen? Welke informatie ontbreekt? En hoe zou u de informatie het liefst aangedragen krijgen? Daarbij hebben rekening gehouden met onze diverse doelgroepen met verschillende kennis, expertise, interesses en achtergronden. Denk aan ministeries, Regionaal Historische Centra, onderzoekers, journalisten, archief- en informatiespecialisten, geïnteresseerden en onderwijs.

Verbeterpunten? Graag!

We zijn nog druk bezig de puntjes op de i te zetten. Er is altijd ruimte voor verbetering. En een website is nooit af; informatie veroudert snel. Mist u informatie op onze website. kunt u de informatie met moeite vinden of heeft u andere suggesties en verbeterpunten? Dan horen wij dat graag via de feedback knop (aan de rechterzijde).