Binnenkort openbare review Voorkeursformaten

7 oktober 2024

Vorig jaar is de norm Voorkeursformaten geheel vernieuwd. Deze norm schrijft voor welke bestandsformaten het meest geschikt zijn voor duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie. Om de lijst met bestandformaten actueel te houden, nemen we jaarlijks de lijst onder de loep. Dit doen we samen met het werkveld. De openbare review start 14 oktober. 

De norm Voorkeursformaten is vorig jaar volledig vernieuwd. Maar ontwikkelingen gaan snel. Daarom hebben we onlangs de huidige lijst onder de loep genomen met een beheergroep bestaande uit informatieprofessionals van verschillende overheden. Hieruit is een aantal voorstellen gekomen. 

Openbare review

Omdat het een norm is leggen we deze voorstellen voor aan het veld via een openbare review. Iedereen kan dan reageren op het voorstel. Op deze manier zorgen we dat de norm actueel is en blijft. En aansluiting blijft houden op de praktijk van diverse organisaties uit alle overheidslagen. 

De openbare review loopt van 14 oktober tot en met 25 oktober. Je hebt dus twee weken de tijd om je reactie op ons voorstel te geven. 

Bekijk het voorstel op KIA

Vragen?

Vragen over de norm? Of een bestandsformaat aandragen voor de lijst? Dat kan altijd Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. Jouw input komt op de backlog en kan weer als input dienen voor de openbare review volgend jaar!