Het DUTO-raamwerk is een praktisch hulpmiddel voor het realiseren van duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie binnen de eigen organisatie. Voor het toepassen van het raamwerk heeft het Nationaal Archief een e-learning ontwikkeld. Aan de hand van praktische voorbeelden en interactieve onderdelen gaan deelnemers aan de slag met de kaders van het DUTO-raamwerk. Zodat ze het kunnen toepassen binnen hun organisatie.
Inhoud lesstof
Informatie is duurzaam toegankelijk als het vindbaar, beschikbaar, leesbaar, interpreteerbaar, betrouwbaar en toekomstbestendig is. In de e-learning DUTO-raamwerk nemen we de deelnemers daarin mee. Ook leggen we uit hoe duurzame toegankelijkheid een bijdrage kan leveren aan de eigen organisatiedoelen. Vanuit verschillende perspectieven: publieke waarde, legitimiteit en organisatie. En geven we tips hoe deelnemers beslissers binnen de eigen organisatie kunnen overtuigen van het belang van duurzame toegankelijkheid. De lesstof daagt dus uit om deze kennis te vertalen naar de eigen werkpraktijk. En de kennis hierover te delen binnen de eigen organisatie.
Opmerkingen en vragen
Wilt u ons helpen de e-learning DUTO te verbeteren? Ga dan aan de slag met de e-learning DUTO. Stuur uw bevindingen over de pilotversie naar info@nationaalarchief.nl, met als onderwerp: e-learning DUTO-raamwerk. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage.
Voor inhoudelijke vragen over het DUTO-raamwerk en de e-learning kunt u ook terecht op het digitale spreekuur. Op dinsdag 10 september van 13.00 tot 14.00 uur zit een expert van het Nationaal Archief klaar voor vragen. Aanmelden voor het spreekuur mag, maar is niet nodig. De link voor het spreekuur en meer informatie zijn te vinden op KIA Community.