Terug naar zoekresultaten

2.22.01 Inventaris van de Losse Aanwinsten van de Tweede Afdeling van het Algemeen Rijksarchief, verworven van 1852 tot 1979

Voer een zoekterm in
VorigeVolgende

Archief

Titel

2.22.01
Inventaris van de Losse Aanwinsten van de Tweede Afdeling van het Algemeen Rijksarchief, verworven van 1852 tot 1979

Auteur

J.A.A. Bervoets

Versie

17-11-2023

Copyright

Nationaal Archief, Den Haag
(c) 1991 cc0

Beschrijving van het archief

Naam archiefblok

Losse Aanwinsten 1852-1979
Losse Aanwinsten ARA-2 tot 1980

Periodisering

oudste stuk - jongste stuk: 1771-1970

Archiefbloknummer

Y23924

Omvang

407 inventarisnummer(s); 7,05 meter

Taal van het archiefmateriaal

Het merendeel der stukken is in het. Een klein gedeelte is gesteld in talen als het, heten het.
Nederlands
Frans
Engels
Duits

Soort archiefmateriaal

Normale geschreven, getypte en gedrukte documenten. Kennis van het 18e eeuwse handschrift is in sommige gevallen noodzakelijk. Het archief bevat foto's, tekeningen, wandplaten, kranten en een aantal jasknopen.

Archiefdienst

Nationaal Archief

Locatie

Den Haag

Archiefvormers

(1890-1970)(1879-1882)(1879-1889)
Familie De la Fargue
Fargue, Jan Jacob Carel Constantijn de la (1776-1812)
Cavellier, Hendrina (1784-1860)
Fargue, Anna Catharina Nancy de la (1803-1868)
Fargue, Charlotte Dorothea de la (1805-1819)
Fargue, Hendrijna Louisa de la (1806-1886)
Familie Familie Maas Geesteranus
Familie Familie Mahlstedt
J. Fraser Hoofdcommissie voor het Huldeblijk der Groothertogin van Saxen
s'Jacob, Frederik Bernard
Köning, J.H.
Maltitz, F. baron von
Nationaal Jongeren Verbond Nederlandse Naaiwerk Vereniging Nederlandsch Leesgezelschap Nederlandsche Sociëteit te Davos
Quartel, H.W.
Reymer, P.J.
Scheltema, J.
Seyff, Pieter Franciscus de (1781-1865)

Samenvatting van de inhoud van het archief

De verzameling losse aanwinsten bevat voornamelijk stukken betreffende verschillende aspecten van de Nederlandse geschiedenis alsmede een aantal stukken betreffende de geschiedenis van Nederlands-Indië, van Suriname, van de Nederlandse Antillen, van België, van Frankrijk en van enkele Duitse vorstendommen en Duitsland. Daarnaast bevat het archief diverse autografen, verschillende manuscripten en een aantal couranten afkomstig uit verschillende gebieden.

Archiefvorming

Geschiedenis van het archiefbeheer
In de jaarwisseling 1979-1980 verhuisde het Algemeen Rijksarchief van het pand Bleyenburg 7 naar de Prins Willem Alexanderhof. Tijdens de herverpakkingsoperatie en de bestandscontrole, die deel uitmaakten van de voorbereidingswerkzaamheden, kwamen veel verspreide stukken tevoorschijn, die alsnog in de verzameling losse aanwinsten werden gevoegd. Hierbij kwam ook een deel van de zogenaamde "collectie 1902", een verzameling stukken die tijdens de verhuizing naar het Bleyenburg werden aangetroffen en die vooralsnog bij de Eerste Afdeling hadden berust.
De stukken zijn deels afkomstig uit verzamelingen en bibliotheken van het Kabinet des Konings of van ministeries, deels zijn zij op veilingen aangekocht als onderdeel van een partij handschriften of door particulieren geschonken.
Het archiefblok bevat archiefbescheiden met verschillende rechtstitels

Inhoud en structuur van het archief

Inhoud
De verzameling losse aanwinsten van de Tweede Afdeling bestaat uit verspreide archieffragmenten, stukken en handschriften die als afzonderlijke eenheid zijn aangeworven of die in overheidsarchieven zijn aangetroffen zonder dat het verband met die archieven is gebleken.
Achterin de inventaris is een concordantie met de inventaris van Visser opgenomen. Hierin is zoveel mogelijk aangegeven waar de verschillende losse aanwinsten over de periode 1845-1968, zoals die in de inventaris-Visser waren beschreven, zijn terecht gekomen. Een volledige opgave is niet doenlijk, omdat niet alle terugvoegingen zijn geadministreerd. In de inventaris wordt naast de beschrijving van de aanwinst ook verwezen naar het nummer waaronder het vroeger in de Verslagen van 's Rijks Oude Archieven ('Aanwinst V.R.O.A.') of de jaarverslagen van de Rijksarchiefdienst ('Aanwinst Tweede Afdeling') is opgenomen. Indien de aanwinst door een particulier is geschonken of in bewaring gegeven, wordt de naam van de overdrager vermeld.
Verantwoording van de bewerking Aanvankelijk werden deze aanwinsten met de andere archieven beschreven in de lijsten van aanwinsten die aan de jaarverslagen van het Algemeen Rijksarchief werden toegevoegd. De stukken werden aangeduid met het jaar van verwerving en het kenmerk waaronder zij in de jaarverslagen van de rijksarchiefdienst werden beschreven ( Tot 1929 waren dit de Verslagen van 's Rijks Oude Archieven. Hierin werden alle aanwinsten van het Algemeen Rijksarchief gezamenlijk geregistreerd. Daarna waren het de Jaarverslagen van de Rijksarchiefdienst, waarin jaarlijks per afdeling een "staat van aanwinsten" werd opgenomen. In oude historische werken wordt vaak een archief geciteerd aan de hand van het jaarverslag waarin het is beschreven. Vaak wordt er dan een archief geciteerd dat niet in de losse aanwinsten is opgenomen, maar van een afzonderlijke inventaris is voorzien. Men wordt aangeraden om bij dergelijke citaten eerst het desbetreffende jaarverslag te raadplegen. ) . Deze kenmerken zijn niet eenvormig: er werden nu eens letters, dan weer Arabische of Romeinse cijfers gebruikt. In de chronologische lijst der losse aanwinsten der IIe afdeling 1845-1965, opgesteld in 1967 door W. Visser, werden deze aanduidingen als inventarisnummers gebruikt.
In 1972 kregen de rijksarchivarissen de instructie om in de bijlagen van hun jaarverslagen niet alle aanwinsten te vermelden, maar alleen de belangrijke. Vanaf dat jaar hield de Tweede Afdeling een aparte registratie van losse aanwinsten bij op jaar en nummer in volgorde van aanwerving.
Besloten werd om de verzameling per 1 januari 1980 af te sluiten ( De verzameling losse aanwinsten na 1980 wordt afzonderlijk beschreven in een losbladige Inventaris van de verzameling losse aanwinsten van de Tweede Afdeling na 1980, die jaarlijks wordt bijgehouden en herzien. ) , systematisch te ordenen en na te gaan welke stukken van andere archieven waren afgedwaald en naar hun oorspronkelijke plaats konden worden teruggebracht. Bestanden die de omvang hadden van een archiefdoos (0,1 meter) werden als een afzonderlijk archief beschouwd, uit de verzameling gehaald en als een apart archiefblok geregistreerd en geïnventariseerd. Stukken die betrekking hadden op gebeurtenissen van plaatselijk belang of verband hielden met plaatselijke of regionale instellingen werden aan gemeentearchieven of rijksarchieven in de provincies overgedragen. Stukken uit archieven die in 1980 nog niet aan de Tweede Afdeling waren overgedragen, of die toen deel uitmaakten van belangrijke familiearchieven in particulier bezit, zijn opgenomen in de verzameling losse aanwinsten na 1980. Dat is ook het geval met stukken waarvan de raadpleging door bepalingen tijdens de overdracht is beperkt. Ook de stukken van bestuursinstellingen in het voormalige Nederlandsch-Indië zijn apart gelegd. Die zullen in de nabije toekomst worden beschreven in een nieuwe inventaris van het archief van het Ministerie van Koloniën 1813-1950, waarin ook verspreide Indische archiefjes zullen worden opgenomen.
Als gevolg van deze selectie is ca. 60% van het in 1967 door W. Visser beschreven bestand verdwenen. Wat bleef is intussen na 1980 nog aangevuld met ca. 0,8 meter stukken, afkomstig uit de verzameling losse aanwinsten van de Eerste Afdeling. Na voltooiing van deze overdracht is met de definitieve beschrijving begonnen.
Bij de indeling is uitgegaan van formele criteria, waarbij onderscheid is gemaakt tussen "archieffragmenten" en stukken, die niet tot een archiefvormer te herleiden zijn. De laatste categorie bestaat uit afschriften, circulaires of kleine verzamelingen met stukken van verschillende herkomst.
De archiefvormers zijn zonder uitzondering particulieren: personen of verenigingen. Ex officio opgemaakte stukken zijn immers teruggebracht naar de plaats van hun bestemming. De als archieffragment beschreven stukken zijn dus als particuliere archiefjes beschouwd, zij het dan dat de archieven soms slechts één stuk bevatten. Zij zijn onderverdeeld in verenigings- en persoonsarchieven. De laatste zijn alfabetisch op naam van archiefvormer geordend. De overige stukken zijn voor het merendeel op onderwerp geordend. Van moeilijk in te delen categorieën als manuscripten en exemplaren van oude kranten met curiositeitswaarde zijn aparte afdelingen gevormd. Dat is ook het geval met een verzameling brieven en routinematige formulieren die geen inhoudelijke mededeling van betekenis bevatten, maar louter omwille van de handtekening van belangrijke personen zijn bewaard gebleven. Hiervan is een aparte verzameling "autografen" gevormd.
De op onderwerp geordende stukken zijn ingedeeld op het land waaruit het stuk afkomstig zou kunnen zijn. Hiervan maken de stukken uit Nederland het leeuwendeel uit. Die zijn nader onderverdeeld in onderwerpen waarmee de Nederlandse regeringsinstellingen te maken had. Onderwerpen die indertijd geen onderwerp van overheidsbemoeienis waren, zoals kunst en letteren, zijn in de systematische indeling achter de onderwerpen van regeringsbemoeienis geplaatst.

Aanwijzingen voor de gebruiker

Openbaarheidsbeperkingen
Volledig openbaar.
Beperkingen aan het gebruik
Reproductie van originele bescheiden uit dit archief is, behoudens de algemene regels die gelden voor het kopiëren van stukken, niet aan beperkingen onderhevig. Er zijn geen beperkingen krachtens het auteursrecht.
Materiële beperkingen
Het archief kent geen beperkingen voor het raadplegen van stukken als gevolg van slechte materiële staat.
Aanvraaginstructie
Openbare archiefstukken kunnen online worden aangevraagd en gereserveerd. U kunt dit ook via de terminals in de studiezaal van het Nationaal Archief doen. Om te kunnen reserveren dient u de volgende stappen te volgen:
  1. Creëer een account of log in.
  2. Selecteer in de archiefinventaris een archiefstuk.
  3. Klik op ‘Reserveer’ en kies een tijdstip van inzage.
Citeerinstructie
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Nationaal Archief, Den Haag, Losse Aanwinsten 1852-1979, nummer toegang 2.22.01, inventarisnummer ...
VERKORT:
NL-HaNA, Losse Aanwinsten ARA-2 tot 1980, 2.22.01, inv.nr. ...

Verwant materiaal

Beschikbaarheid van kopieën
Inventarisnummers van dit archief zijn niet in kopievorm beschikbaar

Bijlagen

Concordantie met de chronologische lijst van Losse Aanwinsten van de Tweede Afdeling over de jaren 1845-1965.
De nummers in de linkerkolom verwijzen naar het jaar waarop het bestand is aangeworven, en, voorzover mogelijk, naar het nummer waarop het stuk in de jaarverslagen van de rijksarchiefdienst is vermeld. In oude publicaties worden wel eens verwijzingen uit jaarverslagen geciteerd die niet in deze linkerkolom voorkomen; deze citaten verwijzen niet naar losse aanwinsten van de Tweede Afdeling. Men raadplege hiervoor de desbetreffende Verslagen van 's Rijks Oude Archieven .
De cijfers in de rechterkolom verwijzen naar het huidige inventarisnummer, waarop de aanwinst geborgen is of naar het archief waarnaar het is overgebracht.
1845 Archief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, afdeling Generale Secretarie en Comptabiliteit, 1832-1878.
1851 Archief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, afdeling Generale Secretarie en Comptabiliteit, 1832-1878.
1852 AI 178
1855 AI Archief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Kabinet, inventarisnummer 715.
1860 AI Archief Dassevael (Collectie 2)
1862 BV 167
1863 AIII Archief Bosscha (Collectie 368).
1863 BIII Overgedragen aan het Rijksarchief in Groningen.
1879 A-XX-20 293
1883 IX Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 23.
1887 AXI-5b Overgedragen aan de Eerste Afdeling: archief Boelen.
1887 AXI-5c Overgedragen aan de Eerste Afdeling: archief Boelen.
1887 V-a Overgedragen aan de Eerste Afdeling: archief Snouckaert van Schauburg.
1887 XV-c Archief Chassé (Collectie 68).
1887 XV-e 151
1887 XV-f 15; een deel is overgedragen aan het rijksarchief in Noordbrabant en Limburg.
1887 XXI-a Archief Van Zuylen van Nijevelt.
1887 XXI-b 300
1888 14f 304
1888 15 307
1888 17a Archief Financiën vóór 1813.
1888 17b Archief Financiën vóór 1813.
1889 8b Archief Hoge Militaire Rechtspraak.
1889 10a 121
1889 10b 303
1889 10c Handschriften der Nederlandse Hervormde kerk, inventarisnummer 215.
1889 12b Archief van de Nederlandse legatie in Frankrijk.
1889 12e Vermist.
1889 16e Overgedragen aan het Rijksarchief in Noord-Brabant.
1889 19a-3 Archief Marine vóór 1813.
1889 19a-4 361. Een stuk is gevoegd in het Archief van de Prins-Stedehouder
1889 19a-7 Losse aanwinsten na 1980: 37.
1889 19a-8 168
1889 19a-9 189
1889 19a-10 2.01.14.08 Officieren Armee, inv.nr. 37
1889 24b 193. Een deel naar archief Marine voor 1813.
1889 24c 212, 378, 380, 386
1889 27e Archief Marine na 1813 II, inventarisnummer 181.
1889 33c 197
1889 33e 210, 246
1889 33h Overgedragen aan het rijksarchief in Zeeland.
1889 33i Verspreid over verschillende archieven.
1889 33k 350
1889 33l Archief Prins-Stedehouder.
1889 33n 379, 380. Stukken betreffende fortificatiën overgedragen aan verschillende rijksarchieven.
1889 33o Marine vóór 1813.
1889 33t 135, 215, 353, 384, 387 en diversen Oorlog na 1813.
1890 9a-e Overgedragen aan de Eerste Afdeling.
1890 11 Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 20-22.
1890 13 203
1890 29g 237
1891 24p Marine voor 1813 II: stukken De Winter.
1891 24cc Archief Daendels (Collectie 17).
1891 24 ee Koloniën - Hollandse Divisie Parijs, inv.nr. 57
1892 II 8
1892 XVIII-b Archief Marine voor 1813.
1892 XVIII-l 379
1892 XVIII-m Archief Financiën vóór 1813
1892 XXII 288
1893 9d 225
1893 20e 226-231
1893 33d 297
1893 33e 298
1894 18 391
1895 LXV-2 Overgedragen aan de Eerste Afdeling.
1895 LXXI Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 6.
1896 241-244
1896 XCVII 239
1897 XL Archief Koloniën, supplement.
1897 EA-LXVI Archief Binnenlandse Zaken vóór 1813.
1899 XIII-39 Algemene rekenkamer vóór 1813.
1899 33c 282
1900 XIX Overgedragen aan de Eerste Afdeling (archief Van Bylandt).
1900 XXV-17 Overgedragen aan het rijksarchief in Noord-Holland.
1901 XXXV, 14 137
1901 XLIII-1 223
1901 L-1-8 158
1901 LII 386
1902 XXXIV 159
1904 LVI Archief ministerie van Binnenlandse Zaken vóór 1848, inventarisnummer 2697.
1905 L-4 116
1906 XVIII-3 130
1906 XXXV 103
1906 XXXVI-7 238
1906 XLIII-48 Stamboeken van militairen vóór 1813.
1906 XLIII-52 204
1906 XLIII-53 Onbekend.
1906 XLIV-5 Overgedragen aan het rijksarchief in Noord-Brabant.
1907 XXXIV Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 31.
1908 LIV-2 131
1908 LX 88-91
1908 LXIV-4 Archief van het kroondomein van koning Lodewijk Napoleon.
1909 I-2 277
1909 XVIII-2 Overgedragen aan de Eerste Afdeling.
1909 XXI-8 234
1909 XXI-14 228
1909 XXI-15 188
1909 XXI-16 105, 117
1909 XXI-17 Handschriften der Nederlandse Hervormde Kerk, inventarisnummer 212.
1909 XXI-18 53, 196, 250, 381, 385; diverse archieven.
1909 XXI-19 224
1910 XVI-39 66
1910 XVI-50w 389
1910 XVI-50y 384
1910 XVII-24 Archief Marine vóór 1813.
1910 XVII-25 Archief Marine vóór 1813.
1910 XVII-26 Archief Marine vóór 1813.
1910 XVII-29 127
1910 XVII-32 Archief Dassevael (Collectie 2).
1910 XVII-33 106
1910 XVII-34 24
1911 XIV-1 209
1911 XXI-12 381
1913 I-45 181
1913 I-46 118, en diverse archieven.
1913 I-47 254
1913 I-49 357, en Eerste Afdeling.
1913 XLII-25 Overgedragen aan het rijksarchief in Utrecht.
1913 XLIII-4 122
1913 XLIII-5 113
1913 XLIII-6 127
1913 XLIII-7 205
1913 XLVI-6 Overgedragen aan het gemeentearchief in Leiden (archief Tydeman).
1914 III-10 270
1915 XI-4 287
1915 XI-5 345
1915 XI-7 Archief Hoge Militaire Rechtspraak.
1915 (ong.) Overgedragen aan het rijksarchief in Noord-Brabant.
1916 XVIII-180 236
1917 LV 390
1918 XVIII 195
1921 XXV-2-3 Archief Jorissen (Collectie 77)
1923 I-1 Archief Zimmerman (Collectie 366)
1923 III-1 332
1923 VI-1 394
1923 VII 269
1923 XIV-26 380
1923 XIV-73 276
1923 XIV-74 57
1923 XIV-75-76 Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 30.
1923 XIV-76 380
1923 XIV-77-83 Overgedragen aan het rijksarchief in Zuid-Holland.
1924 XIII-1 338-340
1925 III-27 112, 115, 119, 133, 166, 169, 201, 271, 280, 358 en diverse archieven.
1925 XIV-1 Archief Janssens (Collectie 36)
1925 XIV-2 253
1925 XIV-3 382
1925 XIV-4 Onbekend.
1925 XIV-5 Archief Marine, supplement II, inventarisnummer 5.
1925 XIV-6 Archief Gogel (Collectie 39)
1925 XIV-7 Overgedragen aan de Eerste Afdeling (archief Snouckaert van Schauburg)
1925 XIV-8 Onbekend.
1925 XIV-9 2.01.14.08 Officieren Armee, inv.nr. 37
1924 XIV-10 Archief Luzac (Collectie 288)
1925 XIV-11 18
1925 XIV-12 Overgedragen aan het rijksarchief in Noord-Brabant.
1925 XIV-13 387
1925 XIV-14 383
1925 XIV-15 Archief Kemper (Collectie 15)
1925 XIV-16 383
1925 XIV-17 388
1925 XIV-18 Archief Von Baumhauer (Collectie ...)
1926 X-1-2 Overgedragen aan het rijksarchief in Friesland.
1926 X-3 149
1927 XIV Archief van het Comite Geboortegeschenk Prinses Juliana.
1928 I Archief Marine (Voormalige collectie Turk)
1928 XVIII-21 306
1931 V Losse aanwinsten na 1980: 37.
1931 XI-2 291
1932 II-1 129
1932 III-14 190
1932 XVII-34 24
1933 II Archief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, afdeling Kunsten en Wetenschappen, 1876-1918.
1933 III 313
1934 III-5 Archief van het Keizerlijk Hooggerechtshof.
1934 VII Archief Groen van Prinsterer (Collectie 43)
1934 VIII 152, 207, 208, 316, 378, 382, 386, 389, 390 en diverse archieven.
1934 IX 43
1935 VII 382
1935 VIII 136
1935 EA Overgedragen aan de rijksarchieven in Gelderland, Noordbrabant en Limburg.
1937 VII Archief Valter (Collectie 364)
1937 VIII Archief Valter (Collectie 364)
1937 IX 342
1940 II 50-52
1940 III 11
1940 IV Overgedragen aan de Eerste Afdeling.
1940 V Archief G. van der Diesen (Collectie 223)
1940 VIII Archief Uhlenbeck (Collectie ...)
1941 X Overgedragen aan het gemeentearchief van Amsterdam (archief Borski)
1934 I Archief Fijnje (Collectie 224)
1943 I Archief Cantz'laar (Collectie 225)
1943 1 245
1943 2 Archief A.F.C. List (Collectie 226)
1945 II Overgedragen aan het rijksarchief in Gelderland (familiearchief Van Randwijck)
1946 Archief van de Bentinck-Varel-Kniphuizense lening.
Archief Van Lynden van Hoevelaken (Collectie 227)
1948 VII-1 177
1948 VII-2 Onbekend
1950 V Vermist in september 1963. Mogelijk gevoegd bij de "collectie Stuart", die bij de Eerste Afdeling berust.
1952 VI 92-98
1953 VII-1 Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 26-29
1953 VII-2 Overgedragen aan het Rijksarchief in Zuid-Holland.
1955 IV-1 Archief Oorlog vóór 1813, inventarisnummer 1434a.
1955 IV-2 Archief van de Intendant-Generaal.
1955 VII 284
1955 VIII 139
1956 I 44
1956 VI 396
1957 I 49
1957 IV 295
1957 IV-1 296
1957 IV-2 Overgedragen aan de archivaris van de Eglise Wallone in Amsterdam.
1957 IV-3 386
1957 V 241
1957 VIII Archief Von Speicher (Collectie 228)
1957 X Archief keizerlijk hooggerechtshof (verzameling bullen)
1958 II 176
1958 IV Vermist in 1963. Geboekt in losse aanwinsten na 1980: 185
1958 XII 333
1959 IX Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 34.
1959 XIX-1 162
1959 XIX-2 232
1959 XXIV 308-311
1960 II 312
1960 XI Onbekend
1960 XX Overgedragen aan de Eerste Afdeling (archief Snouckaert van Schauburg)
1961 XV Archief familie Van Hogendorp (Collectie 167)
1961 XVI 264-265
1961 XVIII 102
1961 Archief Koloniën supplement.
1962 XI 1-2 Archief Hasselman (Collectie 229)
1962 XVIII-1 Archief Officieren van de Franse, Bataafse en Koninklijke Hollandse Armee, 1793-1813, inventarisnummer 7.
1962 XVIII-2 404-406.
1962 XVIII-3 323,325
1962 XIX 374-375
1962 XX 47
1962 XXI 101
1963 VIII 17
1963 XI Archief Koloniën supplement.
1963 XVII Archief Hasselman (Collectie 229)
1963 XIX Teruggezonden naar de archiefbewaarplaats van het Ministerie van Defensie, afdeling VIe.
1963 XX 160
1964 III Archief Fock (Collectie 426)
1964 VIII 40
1964 IX 21-22
1965 II Archief A.C.D. de Graeff (Collectie 403)
1965 XIII 219
1965 XV 373
Varia 1 278
Varia 2 140, Archief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, afdeling Binnenlands Bestuur 1878-1899.
Varia 3 Archieven van de fortificatiën.
Varia 4 Handschriften der Nederlandse Hervormde Kerk, inventarisnummer 213.
Varia 5 Onbekend.
Varia 6 Overgedragen aan het Rijksarchief in Noord-Holland.
1966 VI Archief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, afd. Waterstaat; archief van het ministerie van Waterstaat, Handel en Nijverheid, dossier 112.
1966 XXII Overgedragen aan het Rijksarchief in Zuid-Holland.
1966 XXIII-1 13
1966 XXIII-2 Overgedragen aan het rijksarchief in Noord-Holland.
1967 I-2 Archief van het Algemeen Rijksarchief.
1967 XIII Overgedragen aan het Centraal Bureau voor Genealogie (archief Jeltes)
1967 XIX 58-61
1968 III Archief staatscommissie tot herziening van de dienstvoorwaarden van het spoorwegpersoneel.
1968 XV 14
1968 XVIII-1 Overgedragen aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde in Leiden (archief B. ter Haar Bzn)
1968 XVIII-2 403
1968 XX Archief Dufour (Collectie 365)
1968 XXV 148
1968 XXIX 336

Archiefbestanddelen