TMLO

Het Toepassingsprofiel Metagegevens Lokale Overheden (TMLO) draagt bij aan standaardisatie van het vastleggen en uitwisselen van metagegevens door overheden. TMLO is ingetrokken ten gunste van MDTO in 2021. 

In juli 2021 is MDTO vastgesteld als opvolger van TMLO. Het Nationaal Archief biedt nog wel toegang tot TMLO, maar ondersteunt het gebruik ervan niet langer actief en zal het ook niet verder doorontwikkelen of wijzigen.

Toepassingsprofiel metadatering lokale overheden (TMLO), versie 1.1.

Alles uitklappen

TMLO specificeert metagegevens die vastgelegd zouden moeten worden in het kader van duurzame toegankelijkheid van informatie TMLO levert daarmee een bijdrage aan de standaardisatie van het vastleggen en uitwisselen van metagegevens door lokale overheden. Dit is belangrijk omdat standaardisatie op zijn beurt bijdraagt aan een moeiteloze uitwisseling van informatie tussen (overheids-)organisaties.

De Archiefregeling verplicht overheidsorganisaties een metagegevensschema vast te stellen zoals bedoeld in NEN-ISO 23081. TMLO kan daarvoor als model gebruikt worden. 

Het TMLO is bedoeld voor lokale en regionale overheidsorganisaties, archiefinstellingen, en leveranciers (bijvoorbeeld van documentmanagementsystemen, maar ook andere informatiesystemen).