Doe mee aan ons onderzoek en help onze archiefcollectie verbeteren

Luisterende mensen in Zandvoort, Anefo, Harry Pot
24 september 2024

Heeft u ooit onderzoek gedaan op de website van het Nationaal Archief of in onze studiezaal? Of doet u wel eens onderzoek bij andere archiefinstellingen? Dan zijn wij benieuwd naar uw mening over onze collectie. Op 15 oktober organiseren we daarom een bijeenkomst (fysiek én online), waarin we met u van gedachten willen wisselen.

Bij het Nationaal Archief werken we continu aan het verbeteren en vernieuwen van onze producten en diensten. Dat is belangrijk omdat we relevant willen zijn én blijven voor u en voor de samenleving als geheel.

Via deze weg nodigen wij u uit om ons daarbij te helpen. We horen graag welke onderwerpen u onderzoekt of wilt onderzoeken, en hoe wij daar met onze collectie op kunnen aansluiten. Daarnaast zijn we benieuwd naar de manier waarop u naar informatie zoekt en hoe u onze collectie graag zou willen gebruiken.

Bij het Nationaal Archief bereiken we jaarlijks 1,5 miljoen mensen via onze website. We staan aan de vooravond van belangrijke technische ontwikkelen om ons bereik te vergroten en onze dienstverlening te verbeteren. Dit is uw kans om mee te denken over de toekomst van ons archief.

Doe mee en help ons de kwaliteit en bruikbaarheid van onze collecties te verbeteren. Samen maken we geschiedenis toegankelijk voor iedereen. Meldt u nu aan en laat uw stem horen.

Waar? 

U kunt online of op locatie deelnemen aan een rondetafelgesprek. De locatie van de live-bijeenkomst ontvangt u in de bevestigingsmail. De bijeenkomst zal in ieder geval in Den Haag plaatsvinden, in de buurt van het Nationaal Archief

Wanneer?

Online bijeenkomst: 15 oktober, 11:00 - 12:00 uur. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. 
Fysieke bijeenkomst: 15 oktober, 13.00 - 16.00 uur.  Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Om online mee te doen heeft u een goede internetverbinding nodig en een laptop/computer. Wij sturen u voor de bijeenkomst per e-mail een link, waarmee u kunt deelnemen aan het gesprek.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Om u aan te melden stuurt u een mail naar klantenpanel@nationaalarchief.nl met daarin de volgende informatie:

  • Uw naam en achternaam
  • Uw ervaring (in het kort) bij onze instelling of andere archiefinstelling(en)
  • Uw voorkeur voor online deelname of deelname op locatie

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. Meer informatie over de bijeenkomst (waaronder de locatie voor de fysieke sessie) volgt binnen twee weken.

Deelnemers ontvangen een cadeaubon voor onze winkel ter waarde van 25 euro en een gratis kopje koffie/thee in onze koffiebar.

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek. Na het onderzoek benaderen we u éénmalig met de vraag of u ook aan vervolgonderzoeken zou willen meewerken. Bekijk voor meer informatie over hoe we met uw gegevens omgaan ons privacy-statement.