Caribische week in het Nationaal Archief

20 tot en met 24 april 2022
16 maart 2022

Activiteiten

Vanaf woensdag 20 april wordt er in het Nationaal Archief de Caribische Week gehouden. De Caribische Week is onderdeel van de tentoonstelling Kòrsou – Curaçao. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten te volgen. Modeontwerper en historicus Laurindo Andrea trapt af met een lezing over de mode en het kleedgedrag van Curaçao, die teruggaat tot de 17e eeuw. De Curaçaose fotograaf Rachel Moron vertelt over haar Joods-Curaçaose familiegeschiedenis, geeft schrijver en dichter Gershwin Bonevacia een voordracht.

Houd onze agenda in de gaten voor de programmering.

Programma

Woensdag 20 april: lezing Laurindo Andrea - Mode van Curaçao

Donderdag 21 april: lezing Rachel Morón – Joods-Curaçaose familiegeschiedenis

Vrijdag 22 april: voordracht Gershwin Bonevacia – Terug naar Prinsenplein (Helaas geannuleerd)

Zaterdag 23 april: Wiki Goes Caribbean – Caribische vrouwen

Zaterdag 23 april: Vriendenmiddag Nationaal Archief

Zondag 24 april: Nationaal Archief X Caribbean Ancestry Club
 

Tentoonstelling Kòrsou – Curaçao

In het Nationaal Archief is veel te vinden is over Curaçao. Deze archiefstukken, foto’s en kaarten laten voornamelijk het perspectief en de leefwereld van de koloniale machthebbers zien. De tentoonstelling Kòrsou - Curaçao combineert deze archiefstukken met verschillende visies op het eiland. Zo geeft een selectie uit de unieke verzameling audio-opnames, de Zikinzá-collectie, een inkijk in het dagelijks leven van Curaçaoënaars van toen.

Bezoek de tentoonstelling Kòrsou – Curaçao en ontdek dat de stemmen, muziek en documenten van toen nog steeds relevant en betekenisvol zijn. Plan je bezoek aan de tentoonstelling.