De provincie Zuid-Holland ondersteunt de tentoonstelling De oorlog die bleef van het Nationaal Archief met een subsidie.
Steun provincie Zuid-Holland
De provincie Zuid-Holland ondersteunt de tentoonstelling De oorlog die bleef van het Nationaal Archief met een subsidie van 40.000 euro. Ard van der Steur, ambassadeur van de Vrijheid, overhandigde namens het project 75 jaar Vrijheid in Zuid-Holland de cheque aan Het Genootschap voor het Nationaal Archief. Marens Engelhard, directeur van het Nationaal Archief, en Loek Hermans, voorzitter van Het Genootschap voor het Nationaal Archief, namen de cheque dankbaar in ontvangst.
Herdenken, vieren en koesteren
De oorlog die bleef is een expositie over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. De provincie Zuid-Holland ondersteunt de tentoonstelling omdat deze bijdraagt aan het verhogen van de bewustwording en beleving van onze geschiedenis rond de thema’s vrijheid & onvrijheid en bevrijding & onderdrukking. De provincie Zuid-Holland heeft als motto: het herdenken, vieren en koesteren van 75 jaar vrijheid. Zuid-Holland stimuleert, ondersteunt en initieert daarom activiteiten om er een bijzonder jaar van te maken.
Tentoonstelling De oorlog die bleef
In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het Nationaal Archief bewaart met zo’n negen kilometer documenten de grootste collectie oorlogsarchieven van Nederland. In de tentoonstelling De oorlog die bleef laat het Nationaal Archief de nasleep van de oorlog zien. Aan de hand van documenten en foto’s worden persoonlijke geschiedenissen verteld over de berechting van (vermeende) collaborateurs, mensen die terugkeerden uit de concentratiekampen, de identificatie van omgebrachte personen en over hoe de naoorlogse periode door mensen uit Nederlands-Indië werd beleefd. De tentoonstelling is vanaf 21 februari te zien in het Nationaal Archief.
De tentoonstelling De oorlog die bleef wordt naast de ondersteuning van de provincie Zuid-Holland mogelijk gemaakt door Acomo, Nationale Nederlanden, Fonds 1818 en het Genootschap voor het Nationaal Archief.