Digitale preservering draagt bij aan duurzaam toegankelijke (overheids)informatie. We adviseren over het opstellen van beleid voor digitale preservering, dat gebaseerd is op (inter)nationale standaarden en past bij wat de Archiefwet van organisaties vraagt.
In een of meer interactieve workshops van een dagdeel introduceren we het onderwerp preserveringsbeleid, bepalen we welke beleidsaspecten voor organisaties van belang zijn en begint de deelnemende organisatie met het opstellen van het preserveringbeleid. Desgewenst kunnen we feedback geven op het uiteindelijke conceptbeleid.
Het adviestraject is bedoeld voor zowel de rijksoverheid (departementen en zelfstandige bestuursorganen) als voor decentrale overheden die deelnemen aan de Gemeenschappelijke Regeling waar de rijksoverheid ook aan deelneemt.
NB: Zelfstandige bestuursorganen die niet vallen onder de rechtspersoon Staat der Nederlanden zijn zelf verantwoordelijk voor de rechtmatige inkoop van een product of dienst.
In de intake bepalen we samen hoeveel workshops nodig zijn. En spreken we een tijdpad af. Hoe meer (voor)kennis en ervaring een deelnemende organisatie heeft met digitale preservering, hoe minder workshops er doorgaans nodig zijn. Het resultaat van de workshops is dat organisaties bewust bekwaam verder kunnen werken aan het preserveringsbeleid.
Voor het aanvragen van de dienst, informatie over kosten of overige vragen, neem contact op via het contactformulier op de website of met onze relatiemanagers.
- Deelname van die medewerkers die direct betrokken zijn bij de uitvoering van dat beleid om de kans op de uitvoerbaarheid te vergroten.
- Deelname van verantwoordelijke medewerkers en leidinggevenden om een succesvolle borging van het beleid te verzekeren.
- Draagvlak bij leidinggevenden en op managementniveau om de resultaten van de workshops te bestendigen.