Ontmoet en leer!

Het event voor de nieuwe IHH professional.

Slingers

Donderdagmiddag 2 november bij het Nationaal Archief!

Ben jij nieuw binnen het vakgebied informatiehuishouding bij de Overheid? En wil je andere nieuwe collega’s ontmoeten en ook wat bijleren over het vakgebied? Op donderdag 2 november organiseren het Nationaal Archief en het Leerhuis samen de tweede editie van Ontmoet en Leer!: het evenement voor nieuwe i-professionals.

Je kunt onder andere deelnemen aan kennissessies over archiveren en DUTO, meedoen met workshops van het Leerhuis en jouw kennis testen met de ken-jij-de-afkortingquiz. Vergeet ook vooral niet om een bezoekje te brengen aan de communitymanagers van KIA en om te speeddaten met andere nieuwe i-professionals.

Locatie: Nationaal Archief

Tijd: 13.30 uur tot 17.00 uur 

Je kunt je vanaf nu aanmelden, zodat je verzekerd bent van een plekje!

Aanmelden

Programma

13.30 uur   Inloop    
13.45 uur   Opening door Lucas Lombaers (directeur programma Open Overheid van het Rijk)
14.00 uur   Kennissessie ‘Het hoe, wat en waarom van archiveren’, door Erik Saaman (Programmamanager Open NA Orde)
14.40 uur   Afkortingen quiz    
15.00 uur   Pauze    
15.10 uur    Workshop naar keuze (maximaal 25 deelnemers per workshop)

  1. Hoe je steekhoudende advies, niet in de la belandt! 
  2. Basiscursus digitaal informatiebeheer
  3. Procesmanagement
  4. Verandermanagement

16.00 uur   Speeddates    
16.25 uur   Kennissessie ‘DUTO Raamwerk; Archiveren by design in de praktijk gebracht’, door Vincent Post (projectleider DUTO Raamwerk bij het Nationaal Archief)
17.05 uur   Afsluiting door de communitymanagers van KIA    
17.15 uur   Netwerkborrel

Meer informatie over de workshops

Hoe je steekhoudende advies, niet in de la belandt! 

Je maakt het vast wel eens mee. Een goed advies leidt niet tot instemming. Of het haalt niet eens de goede vergadertafel. Hoe kan dat nou? Soms moet je het spel spelen… Je bewust zijn van de stappen in je advies, helpt daarbij. Maar je moet ook weten wie de spelers van het spel zijn.

Door Charlotte Bosveld en Gjerryt Leuverink van adviesbureau De Selectie

Basiscursus digitaal informatiebeheer

Hoe zorg je ervoor dat je als informatieprofessional goed op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen? De afgelopen tijd is er het nodige veranderd in de wereld van digitaal informatiebeheer. Nieuwe wetten en regels dagen de informatieprofessional uit om hier adequaat op in te spelen. Maar hoe pak je dat aan? In deze workshop ga je aan de slag met deze vraagstukken aan de slag. 

Door Denny Schouten van het Leerhuis

Procesmanagement

Voor de continuïteit, effectiviteit en verantwoording van een organisatie is het van belang hoge eisen te stellen aan processen. Welke processen spelen in je organisatie een belangrijke rol? En welke informatie leg je daarbij vast en in welke systemen. Deze workshop geeft je inzicht in het belang van processen, informatiestromen en de bijbehorende verantwoordelijkheden binnen een organisatie.

Door Romana Goedendorp van Leerhuis

Verandermanagement

Als informatieprofessional zal je regelmatig te maken hebben met vraagstukken op verandergebied. Te denken valt aan de implementatie van een nieuw DMS en de vernieuwde werkwijzen die daarbij komen kijken. Bij het aangaan van een verandertraject is het vaak goed om te weten waarom de betreffende verandering nodig is en voor wie? Wat doe je als je een verandering wilt doorvoeren en je weet op voorhand dat dit op grote weerstand gaat stuiten? In deze workshop ontdek je de basisprincipes van verandermanagement.

Door Annalies Buitenhuis van het Leerhuis