Open Donderdag: Datameesterschap

Presentatie van het boek Datameesterschap door de auteur Jeroen de Groot van Digital Rocks. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Jacquline Rutjens, wnd directeur Open Overheid. Dit boek gaat over hoe je first-time-right Datagedreven Werken invoert in een organisatie.

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Jacquline Rutjens, wnd directeur Open Overheid. Dit boek gaat over hoe je first-time-right Datagedreven Werken invoert in een organisatie.

Alle bedrijven, van klein tot groot, in elke sector, werken met data. In de revolutionaire kracht van data (denk aan A.I., security en privacy vraagstukken) is het de vraag hoe het bedrijf de transformatie van ‘werken met data’ naar ‘Datagedreven Werken’ moet vormgeven. Naast de rationele/technische vraagstukken rondom data, speelt hier met name een grote succefactor een rol: de mens! Hoe krijg je een gebalanceerde aanpak voor elkaar waarin een cultuur van enthousiasme en toewijding aan data samensmelt met rationele operationele uitvoering en besluitvorming, gebaseerd op feitelijk inzichten?

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. Er is regelmatig een spreker aanwezig die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. Als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen. De Open Donderdagen worden georganiseerd door en zijn onderdeel van de  Informatie Academie. 

Praat ook online mee via KIA

Wil je doorpraten over de thema’s die tijdens de Open Donderdagen aan bod komen en jouw netwerk ook digitaal uitbreiden? KIA Community, is dé interactieve ontmoetingsplek voor vakgenoten in de wereld van informatie en archief. Op KIA vind je kennisplatforms met uiteenlopende thema’s. Hier kun je vragen stellen, meedoen aan discussies, kennisdelen en samen kennis ontwikkelen. Iedereen kan lid worden.